Logg på for å laste ned PDF
Nytt høringsutkast:

Klassifisering og måling av finansielle instrumenter

62-63

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering.

En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av cand.oecon. og siviløkonom Robert Madsen. Robert Madsen er tilknyttet den nordiske IFRS-desken i EY og er medlem av EYs globale IFRS-gruppe for finansielle instrumenter.

IASB har nå ferdigstilt en gjennomgang etter implementeringen av prinsippene for klassifisering og måling av finansielle instrumenter («Post-Implementation Review» eller PIR). I et nylig publisert høringsutkast foreslås det endringer eller klargjøringer på flere områder. Noen forhold vil bli ytterligere vurdert på et senere tidspunkt.

Cand.oecon./siviløkonom
Robert Madsen

Associate partner EY

Gjennomgang etter implementering av IFRS 9

IFRS 9 Finansielle instrumenter – innregning og måling hadde pliktig virkningstidspunkt i 2018 for de fleste selskaper. IASB gjennomfører for tiden en gjennomgang etter implementering av standarden. PIR for IFRS 9 gjennomføres i tråd med utviklingen av standarden i tre deler: klassifisering og måling, nedskrivning og sikringsbokføring. PIR-prosessen for klassifisering og måling er nå ferdigstilt ved publisering av vurderinger og tiltak («Report and Feedback Statement») i mars 2023. Straks etter ble det også publisert høringsutkast med forslag til endringer og klargjøringer på enkelte områder.