Logg på for å laste ned PDF
Prinsippene gjennomgås:

Klassifisering og ­måling av finansielle instrumenter

IASB foretar nå en rutinemessig gjennomgang av prinsippene for klassifisering og måling av finansielle instrumenter. På mange områder mener IASB at det ikke er behov for klargjøring av prinsippene, men det foreslås endringer på to områder.

Cand.oecon./siviløkonom
Robert Madsen

Associate partner EY

Etter-implementering gjennomgang – PIR

IASB følger en prosesshåndbok («Due Process Handbook) ved utvikling av nye standarder og fortolkninger. I tråd med denne skal det gjennomføres en gjennomgang etter implementering («Post-Implementation Review» eller PIR) av vesentlige standarder. Når PIR gjennomføres, vurderer IASB hvorvidt formålene med standardsettingen er oppfylt, om informasjon som gis under standarden er nyttig for brukerne av finansregnskapene, om kostnadene ved å anvende standarden er som forventet, og om prinsippene i standarden kan anvendes konsistent. I en PIR vurderes bare ny informasjon fra anvendelse av standardene og utviklingen i markeder etter at standardene ble publisert, ikke informasjon som var kjent og hensyntatt da standardene ble utviklet.

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering.

En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av cand.oecon. og siviløkonom Robert Madsen. Robert Madsen er tilknyttet den nordiske IFRS-desken i EY og er medlem av EYs globale IFRS-gruppe for finansielle instrumenter.