Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Tips oss!

Støtter din revisjonsvirksomhet et godt formål – innen idrett, kultur eller veldedighet – eller har virksomheten eller en ansatt gjort noe annet som er verdt en notis i Revisjon og Regnskap? Send et par ord og gjerne et bilde til redaktør Alf Asklund (aa@revisorforeningen.no).

Nytt styre i Revisorforeningen

Henrik Woxholt fra Deloitte er valgt som ny styreleder i Revisorforeningen, mens Johan Lid Nordby fra EY er valgt til ny nestleder.

(Fra venstre) Ny styreleder Henrik Woxholt (Deloitte), adm. direktør Karen Kvalevåg (Revisorforeningen) og styrets nestleder, Johan Lid Nordby (EY).

Revisorforeningen avholdt generalforsamling 2. juni og det ble vedtatt endringer i vedtektene som innebærer at styret i foreningen utvides fra ti til tretten medlemmer. Tre av medlemmene skal være yngre revisorer som ikke kan være eldre enn 35 når de velges. Som følge av utvidelsen, skal det ikke lenger velges varamedlemmer til styret.

Styremedlemmer

Som styremedlemmer er følgende valgt:

  • Anders Nereng, RSM Norge, Oslo (ny)

  • Eli Moe-Helgesen, PwC, Oslo (ny)

  • Martin Aasen, BDO, Oslo (gjenvalg)

  • Torunn Berg, Enter Revisjon Hålogaland, Harstad (ny)

  • Anne Grethe Ruud Wirum, SLM Revisjon, Lillestrøm (gjenvalg)

  • Roland Fredriksen, KPMG, Oslo (ny)

  • Monica Anette Anthonisen, Collegium Revisjon, Bergen (gjenvalg)

  • Lene Hjelmesæth, Revisorkollegiet, Drammen (ny)

  • Lasse Andersen, BDO, Oslo (ny)

  • Siv Karin Randeberg, Partner Revisjon, Stavanger (ny)

  • Anette Oftedal fra Erga Revisjon, Stavanger (valgt til 2023)

Styreleder og nestleder er valgt for en periode på ett år. Styremedlemmene er valgt for to år.

Derfor kvoteres unge revisorer inn i styret

Kvotering av yngre revisorer til styret i Revisorforeningen gjøres for å inkludere unge revisorer i de foraene i foreningen hvor strategiske beslutninger for bransjens utvikling blir tatt. Det viktigste organet i å så måte er foreningens styre.

Revisorforeningens styre mener at involvering av unge revisorer bør settes i system, og at det vil være et viktig signal til bransjen at de unge gis plass i styret. Alderssammensetningen i tidligere styrer og valgkomiteer har ikke vært i tråd med en slik målsetting. Endringen i vedtektene som ble vedtatt på siste generalforsamling innebærer at tre av medlemmene skal være yngre revisorer som ikke kan være eldre enn 35 når de velges. Det er også vedtatt en instruks for valgkomiteen om at følgende skal gjelde for sammensettingen av styret.

  • Styret utvides fra 10 til 13 medlemmer. Ti av medlemmene oppnevnes i henhold til gjeldende retningslinjer og tre medlemmer etter retningslinjer for unge revisorer i styret.

  • Med 13 styremedlemmer anses det ikke lenger nødvendig med varamedlemmer.

  • De tre unge revisorene i styret skal ikke ha fylt 35 år når han eller hun oppnevnes første gang.

  • De tre unge styremedlemmene kan maksimalt sitte i fire år, dvs. at de ikke kan gjenoppnevnes mer enn én gang.

  • Ved oppnevninger til styret skal det sikres at minst én av de tre unge styremedlemmene er fra ett av de fem største revisjonsselskapene og minst én fra et mindre revisjonsforetak.

Valgkomiteens sammensetning

For sammensetningen av valgkomitéen gjelder følgende:

  • Valgkomiteen skal ha ett medlem som ikke skal ha fylt 35 år når han eller hun oppnevnes første gang.

  • I tråd med utviklingen i anerkjente prinsipper for god foretaksstyring, foreslås det at styret ikke lenger skal utpeke en representant til valgkomiteen.

  • Valgkomiteen utvides fra fem til seks medlemmer. Det oppnevnes ikke lenger varamedlemmer.

Revisorer støtter kultur, idrett og veldedig arbeid

Toppfotballag, BDO og Advansia går sammen om Action Now

FK Bodø/Glimt, Odd Ballklubb, BDO og Advansia har inngått partneravtale om bærekraftkonseptet Action Now.

Action Now har som formål å inspirere og bidra til bærekraftig samfunn og næringsliv gjennom å kombinere forretningsutvikling med bærekraft. Partnerne – og fremtidige samarbeidspartnere – skal inspirere og legge til rette for innovative partnerskap gjennom sine nettverk.

BDO har særskilt tro på Action Now som konsept for å skape bærekraftig samfunnsutvikling; det har stor nytte for den enkelte deltaker, samtidig med at det har potensial for fellesprosjekter som gir en lokal og regional effekt langt ut over hva hver enkelt aktør kan skape alene.

Sporty revisorer!

Center Revisjon støtter de kommende idrettsstjernene

Center Revisjon i Sarpsborg støtter de kommende idrettsstjernene, Amund Korsæth (langrenn), Andreas Bergsland (langrenn) og Jens Nicolai Holm (roing) og har faktisk blitt så inspirert av det at de har deltatt i Glommaløpet 2022.

Plassering og tid har vi ikke fått vite noe om, men de oppgir selv at «vi er ikke like opptatt av tid, men stil og gjennomføringskraft». Tommelen opp for det!

Medlemsfordeler

Som medlem i Revisorforeningen har du og ditt firma tilgang til en rekke fordeler.

Medlemsfordeler for deg personlig

Medlemsfordeler for firmaet

Drift av virksomhet

Revisorforeningen mener

Lønnsstøtteordningen – behov for praksisendring

Revisorforeningen mener arbeidsgivere som utbetaler lønn etterskuddsvis for alle perioder bortsett fra desember, bør kunne få lønnsstøtte også for januar.

Vi er blitt oppmerksom på at disse arbeidsgiverne, som en følge av at de ikke rapporterer lønn i en a-melding i januar, har fått avslått søknader om lønnsstøtte for januar.

Vi mener dette er en svært uheldig konsekvens av praktiseringen av regelverket, som strider mot intensjonen med lønnsstøtteordningen. Forutsetningen da lønnstøtteordningen ble lansert, var at det skulle gis kompensasjon for lønnskostnader for desember, januar og februar for de som ikke permitterte ansatte til tross for stort omsetningsfall.

Revisorforeningen har derfor tatt opp dette med Skattedirektoratet og Finansdepartementet.

Ikke behov for tiltak for å sikre utbetaling av opptjente feriepenger

Revisorforeningen har avgitt høringssvar til rapporten om «Sikring av feriepenger». Som Regelrådet mener vi at det er usikkert om det er et reelt behov for å innføre tiltak i denne saken.

Les mer