Logg på for å laste ned PDF

Kvalitetskontrollen av regnskapsføringen 2021

Årets kontroll av regnskapsførere ble i sin helhet gjennomført som dokumentbasert kontroll, som en følge av covid-situasjonen. Resultatene ligger på samme nivå som tidligere år.

Statsautorisert revisor
Ruben Bjerketveit

Seniorrådgiver Revisorforeningen

Utvalg og omfang av kontroller

Kvalitetskontrollen av autoriserte regnskapsførere omfatter medlemmer som har autorisasjon som regnskapsførere. I tillegg omfatter den de øvrige autoriserte regnskapsførerne i regnskapsførerforetak som blir kontrollert av Revisorforeningen. Medlemmer som er medlemmer i både Revisorforeningen og Regnskap Norge, kan etter samarbeidsavtale inngått mellom de to foreningene, velge kontrollerende enhet.

Utvalget for årets kontroll bestod av medlemmer som ble valgt ut for kvalitetskontroll av revisjon og som i tillegg drev regnskapsførervirksomhet. Enkelte av disse har valgt Regnskap Norge som kontrollerende forening og ble derfor ikke kontrollert på regnskapsføring av oss i 2021. I tillegg er det gjennomført kontroll av noen autoriserte regnskapsførere som ikke er oppdragsansvarlige revisorer, og noen autoriserte regnskapsførere som ikke er medlemmer, men som arbeider i en av regnskapsførervirksomhetene som ble plukket ut for kontroll av oss.

I 2021 har det blitt gjennomført dokumentbaserte kontroller av 152 regnskapsførere. Seks av disse kontrollene var oppfølgingskontroller fra 2019. Alle kontroller ble gjennomført som dokumentbaserte kontroller grunnet covid-situasjonen.

Totalt er det gjennomført 217 kontroller, hvorav 65 var regnskapsførerselskaper og 152 var autoriserte regnskapsførere.

Kontrollen av regnskapsførere ble gjennomført som en dokumentbasert kontroll og i 2021 ble det gjennomført dokumentbaserte kontroller av 152 regnskapsførere.