Logg på for å laste ned PDF

Jobb og helse

I denne spalten vil medarbeidere i Bwell Norge AS komme med tips og besvare korte spørsmål om jobb og helse. Bwell har utviklet helsefremmende verktøy for å forebygge stress, øke aktivitet og redusere tretthet på arbeidsplassen. Bidraget i denne utgaven er utarbeidet av Pernille Henriksbø Markussen, Helserådgiver & Ernæringsveileder Bwell Norge.

Hvordan komme i gang med treningen etter en lang tid med inaktivitet?

Hva er viktig for å komme i gang?

  • Start lett! Begynn med noen enkle gåturer som du kan øke lengde og intensitet på etter hvert som formen blir bedre. Start med å knyte på deg joggeskoene og gå ut døren. Går du fem minutter før du snur, så har du til sammen gått ti minutter – som er mye bedre enn ingenting!

Hvordan bør du planlegge treningen?

  • Lag aktivitetsavtaler med venner: Planlegg å gå tur, jogge, eller møtes på treningssenteret for å delta på en gruppetime sammen. Ved å stille opp for en annen person minsker sjansen for at du bryter avtalen.

  • Planlegg uken din der du setter av tid til trening og aktivitet. Spesifiser øktene, slik at du vet hvilken runde du skal gå eller hvilken tid på døgnet du skal på gymmen.

Er det viktig med mål for treningen?

Ja. Sett deg et konkret mål: Det kan være å klare å gå en turrunde på en spesiell tid, ta én eller ti armhevninger, eller å løpe tre eller ti km på en spesiell tid. Dine mål avhenger av hvilken form du har, og hva du ønsker.