Logg på for å laste ned PDF

Slik sikres likestilling i rekrutteringsprosessen

Ser du på funksjonshemmede som likeverdige arbeidstakere med kvalifikasjoner og ambisjoner? Det er det mange arbeidsgivere som ikke gjør, selv når et handikap er irrelevant for oppgavene som skal utføres.

Forbundsleder Tove Linnea
Brandvik

Norges Handikapforbund

Ph.d.
Helga Aune

Partner i EY og ansvarlig for EYs Equal App

Historien om «Jon»

Jon er økonomiansvarlig i en stor frivillig organisasjon med virksomhet både i Norge og internasjonalt, og stortrives i jobben sin. Noen måneder av året er hektiske, så klart, men så fort han har hodet ute av årsoppgjør og budsjettering, så venter givende samarbeid og spennende utfordringer. Han er ledergruppas viktigste rådgiver og en favoritt i arbeidsmiljøet. Han løser økonomiutfordringene på strak arm, har ofte nyskapende ideer og er en god sparringspartner – vennlig og med en lun humor som gjør at folk trives rundt ham. Jon er også den alle gjerne vil ha med på det som skjer etter jobb. Arbeidsmiljøet er sosialt, med kolleger som elsker å diskutere alt fra barneoppdragelse til miljøkrise, og de arrangerer regelmessige quizer og turer. Jon har ofte lyst, men takker som regel nei. Han vil hjem til kona og barna sine. Han fikk nummer tre for bare et halvår siden, og de to eldste er fortsatt små. Så når de aller fleste arbeidsdagene er over, griper Jon joysticken til rullestolen, rygger ut fra kontorplassen sin, setter retning mot heisen og deretter parkeringshuset, kommer seg i bilen og kjører hjem.

Hvor mange liknende historier har du hørt? Hvor mange Jon’er har du sett på din arbeidsplass, eller på en arbeidsplass du kjenner til? Har du noensinne hatt en funksjonshemmet kollega?