Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Tips oss!

Støtter din revisjonsvirksomhet et godt formål – innen idrett, kultur eller veldedighet – eller har virksomheten eller en ansatt gjort noe annet som er verdt en notis i Revisjon og Regnskap? Send et par ord og gjerne et bilde til redaktør Alf Asklund (aa@revisorforeningen.no).

Revisorer støtter kultur, idrett og veldedig arbeid 

Fram Revisjon støtter blant annet Strandbygda IL.

Revisorer utfører ikke bare sitt samfunnsoppdrag gjennom revisjon. Mange revisorer støtter også organisasjoner som driver med kultur, idrett og veldedig arbeid. Vi tar gjerne inn en notis i Revisjon og Regnskap hvis din revisjonsvirksomhet gjør det.

Idrett og kultur

Vi har gjort noen søk på internett og finner for eksempel at Fram Revisjon, med hovedkontor i Elverum samt avdelingskontorer på Flisa og i Trysil, støtter en hel rekke idrettslag og enkeltpersoner som driver med idrett. Her snakker vi om alt fra håndball, fotball, friidrett til skyting og motorsport. Fram Revisjon støtter også Elverum barnemusikkteater.

BDO heier også på lokalsamfunnet i Drammensregionen (og mange andre plasser). I Drammensområdet støtter de blant annet: Strømsgodset, Skisprinten, Vibeke Skofteruds minneløp, Kristine Stavås Skistad og Kongsberg Innovasjon (samarbeidspartner).

Veldedig arbeid

Pergus i Trondheim skriver at de ønsker å være en støttespiller til lokalmiljøene som satser på økt kvalitet og trivsel for de unge rundt om i Trondheim. I fjor var de sponsor for Flatås IL’s julecup 2021 (som dessverre ble avlyst grunnet pandemien) og skolejogg til inntekt for SOS-barnebyer.

Utallige revisjonsselskaper har nok støttet veldedige organisasjoner i forbindelse med julen, uten at vi har noen oversikt over hvem dette gjelder. Vi kan imidlertid nevne RSM Norge og Korslund AS.

RSM Norge har en tradisjon med å gi julegave til veldedige formål og de ansatte stemte denne gangen frem Barnekreftforeningen – en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Deres visjon er å bekjempe barnekreft og gi familier støtten de trenger.

Det frittstående revisjons- og rådgivningsfirmaet Korslund AS, med tilhold i Arendal, valgte i 2021 å gi 50 middager til «Gled en som gruer seg til jul i regi av Kirkens Bymisjon Arendal. Vi tør vel også å nevne at Revisorforeningen ga 35 000 kroner til Kreftforeningen, etter en avstemming blant de ansatte.

Til oss alle

Nevne må vi at PwC også i år ga en gave til oss alle i form av en artistkalender. Til fjorårets artistkalender hadde de invitert 12 kjente og kjære artister til å samarbeide med 12 nykommere de har tro på og ønske om å løfte frem.

På flyttefot

PwC trenger større lokaler og har leid 3843 kvadratmeter av Wahl Eiendom i Dronning Eufemias gate 42.

– PwC vokser i Oslo. I høst tok vi imot 222 nyutdannede i hele landet, og de neste årene skal vi vokse ytterligere. Vi får derfor et økende behov for kontorplasser og møterom. Med denne utvidelsen får vi nå to store baser i henholdsvis Dronning Eufemias gate 42 og i nummer 71 rett på andre siden av gaten, sier kommunikasjonsdirektør i PwC, Rune Jevne Sjøhelle, til bladet Næringseiendom (www.ne.no)

Fra og med 14. januar 2022 er Berge & Lundal Revisjonsselskap å finne i Tordenskiolds gate 8–10 i nyoppussede og eksklusive lokaler.

16. desember flyttet RSM avdeling Oslo til nye og moderne lokaler i VIA Vika. VIA er et nytt kvartal i Vika, like ved det nye Nasjonal- museet, Aker Brygge, Solli plass og Nationaltheatret stasjon.

Besøksadressen endres til Ruseløkkveien 30, 0251 Oslo, mens postadresse og telefonnummer er uendret.

Kjøp/salg/sammenslåinger

PwC Accounting solgt til Aider

PwC selger seg ut av regnskap. PwC Accounting omsatte i 2021 for 140 millioner kroner.

Kjøper er Aider, som i 2019 ble startet av tidligere leder for regnskap i BDO, Andreas Vik og Knut Grotli. Grotli er tidligere adm. direktør i PwC og viseadm. direktør i BDO.

Selskapet forventer å omsette for 600 millioner og sysselsette 500 i 2022.

Adm. direktør i PwC, Leif Arne Jensen, sier til Finansavisen at salget er et ledd i en evaluering av selskapets totale tjenesteportefølje.

PwC kjøper Senter for Ledelse

PwC kjøper det trondheimsbaserte konsulentselskapet Senter for Ledelse (SFL), og styrker seg dermed innen organisasjonspsykologi. Senter for Ledelse har i over 20 år bistått private og offentlige virksomheter med lederutvikling fra et psykologisk perspektiv. Majoriteten av selskapets ansatte har hele veien vært kliniske psykologer. Dette ifølge Dagens perspektiv.

– Oppkjøpet er en stor anerkjennelse av den unike kompetansen Senter for Ledelse besitter og i tråd med PwCs nye globale strategi. I Norge skal vi ansette 1000 nye personer de neste fem årene, sier administrerende direktør i PwC, Leif Arne Jensen.

BDO satser videre i Drammen

Daglig leder Elena Alexandra Rockstad, Rockstad Regnskap og Data og Anders Nordahl, leder for BDO Regnskap i Buskerud. 

BDO gikk fra 1. januar inn som eier av den lokale regnskapsbedriften Rockstad Regnskap og Data AS. Ledelse og ansatte fra begge selskaper vil fra nyttår samlokaliseres i BDO sine lokaler på Bragernes Torg.

– Sammen skal vi nå bygge en robust og solid enhet som vil gi kundene i begge selskaper økt kompetansetilgang og et mer komplett tjenestetilbud innen regnskapstjenester og rådgivning i regionen. Etter oppkjøpet vil vi være 20 mennesker på regnskap og dermed totalt 60 dyktige rådgivere, sier Anders Nordahl, leder for BDO Regnskap i Buskerud.

RG Regnskap, med Endre Engen i spissen, har solgt seg inn i Snøhettagruppen, som ledes av Paul Ulheim. Selskapet har dermed fått et større fagmiljø i ryggen. Endre Engen har drevet et revisjonskontor i Revisorgruppen på Åndalsnes siden 2002. Etter hvert begynte de også med regnskapsføring og for noen få år siden, splittet de dette i to selskaper og dannet RG regnskap. Dette ifølge Åndalsnes avis.

Styrker landbrukssatsingen i Valdres og Hallingdal

På bildet er Knut Oscar Fleten, Adm. direktør i SpareBank 1 Hallingdal Valdres (f.v), Ole-Arne Fugllien fra Fagernes Økonomiservice AS og Steffen Skolseg daglig leder i SpareBank 1 Regnskapshuset ValHall.

SpareBank 1 Regnskapshuset ValHall AS og Fagernes Økonomiservice AS inngår samarbeid og styrker satsingen mot landbrukskunder i de to dalførene, ifølge en pressemelding.

SpareBank 1 Regnskapshuset ValHall AS har over femti ansatte i Valdres og Hallingdal. Når de nå får med seg Ole-Arne Fugllien og hans ni ansatte i Fagernes Økonomiservice AS, styrker de laget ytterligere.

– Ønsket vårt er at dette vil føre til enda bedre rådgivning for alle våre kunder. Særlig vil vi nå få en ekstra satsing på landbrukskundene våre da Fagernes Økonomiservice AS har spisskompetanse innen landbruksregnskap og rådgivning overfor landbruket, sier han.

Ole-Arne Fugllien etablerte Fagernes Økonomiservice i 1991. Bedriften har kunder over hele Valdres, med landbruk som den største gruppa, men med kunder i mange bransjer.

BDO og Account-IT satser sammen i Tromsø

BDO AS har nylig inngått en avtale om å slå seg sammen med Account-IT AS med virkning fra 1. januar 2022. Ledelse og ansatte fra begge selskaper vil fra det tidspunktet samlokaliseres i BDO sine lokaler i Kystens Hus i Tromsø.