Logg på for å laste ned PDF

Ny anbefaling om god selskapsledelse og eierstyring

Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse (NUES) ga 14. oktober 2021 ut en revidert anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.1 Artikkelen kommenterer endringene og har et spesielt fokus på endringer knyttet til bærekraft, siden dette er noe som engasjerer mange.

Høyskolelektor
Stine Winger Minde

Handelshøyskolen BI, Institutt for rettsvitenskap og styring.Hun er sekretær for Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse (NUES)

NUES-anbefalingen retter*NUES er et bredt sammensatt utvalg bestående av åtte ulike interessegrupper for eiere, utstedere av aksjer og Oslo Børs: Den norske Revisorforening, Eierforum, Finans Norge, Norske Finansanalytikeres Forening, Næringslivets Hovedorganisasjon, Oslo Børs, Pensjonskasseforeningen og Verdipapirfondenes forening. Anbefalingen ble første gang utgitt i 2004. Årets anbefaling er den tiende utgaven. seg i første rekke mot børsnoterte selskaper på Oslo Børs og Euronext Expand.*Se anbefalingen kapittel 1 for nærmere redegjørelse for hvilke selskaper som skal følge anbefalingen. I tillegg kan anbefalingen være hensiktsmessig for andre selskaper med spredt eierskap og hvor aksjene er gjenstand for regelmessig omsetning.*Dette gjelder blant annet for selskaper der aksjer eller egenkapitalbevis er tatt opp til handel på multilateral handelsfasilitet, slik som f.eks. Euronext Growth. Det finnes også eksempler på samvirkeforetak og boligbyggelag som benytter seg av anbefalingen så langt den passer (f.eks. Tine og OBOS).