Logg på for å laste ned PDF

Jobb og helse

Jobb og helse

I denne spalten vil medarbeidere i Bwell Norge AS komme med tips og besvare korte spørsmål om jobb og helse. Bwell har utviklet helsefremmende verktøy for å forebygge stress, øke aktivitet og redusere tretthet på arbeidsplassen. Svaret i denne utgaven er utarbeidet av Lone Lekang, partner i Bwell Norge.



Fire tips for god helse på (hjemme)kontoret

Inviter til gående møter digitalt, eller helst fysisk, for å forebygge muskel- og skjelettplager.

Helsefremming på hjemmekontoret er like viktig som på kontoret. Vi vil alle være friske og motiverte medarbeidere som yter vårt potensial. Daglig aktivitet og kvalitetspauser er nødvendig for gode prestasjoner over tid.

  1. Unngå lange stillesittende møter enten du sitter hjemme eller på en kontorarbeidsplass. Avslutt møtet fem minutter før hele og halve timer, slik at du kan strekke på deg, ta toalettbesøk og fylle på drikke.

  2. Inviter til gående møter digitalt, eller helst fysisk, for å forebygge muskel- og skjelettplager. Ved rolig gange er vi mer kreative og får lettere frem ideer til gode løsninger.

  3. Møt hverandre fysisk, med avstand, når det er mulig. Når vi møtes ansikt til ansikt, får vi i mye større grad med oss den nonverbale kommunikasjonen. Det å se kroppsspråk gjør at vi i mindre grad misforstår budskapet til motparten.

  4. «Klokka to-knekken». Mange kan kjenne seg igjen i at arbeidsoppgaver glir inn i lunsjpauser og fritid og at man får en mental knekk på ettermiddagen. Sett av tid på dagen for en mental pause. Øv på å lukke øynene, fokuser på pust og ta en mental time-out. Gjerne på fast tid og på et fast sted. Det å trene på å være av er viktig for hvor godt vi presterer når vi er og hvor robuste vi står i endringer og oppgaver.