Logg på for å laste ned PDF

Finansiell rapportering på Euronext Growth

Den store aktiviteten på Euronext Growth det siste året har ført til økt fokus på hvor ulike kravene til den finansielle rapporteringen er for foretak som noteres på de forskjellige markedsplassene på Euronext. Enkelte av regnskapsbrukere har nå etterlyst strengere regler for selskaper på Euronext Growth.

Statsautorisert revisor
Anne-Cathrine Bernhoft

Associate partner i EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av Anne-Cathrine Bernhoft, Associate Partner og leder av fagavdeling regnskap i EY.

Økning i antall noterte selskaper

Det siste året har vi sett en utvikling der stadig flere selskaper er blitt notert på Euronext Growth (tidligere Merkur Market). I løpet av de siste tolv månedene er totalt 63 selskaper notert på markedsplassen; 49 nynoteringer i 2020 og 14 pr. utgangen av februar 2021. Bare i februar 2021 er tolv nye selskaper notert.

Figurene under illustrerer utviklingen og en ser at utover høsten 2020 og inn i 2021 har aktiviteten på Euronext Growth økt. 63 % av noteringene skjedde i fjerde kvartal 2020, og 90 % av alle noteringer på denne markedsplassen i 2020 skjedde i andre halvår. Noteringene pr. utgangen av februar 2021 tilsvarer for øvrig 29 % av den samlede mengden noteringer i 2020.