Arbeidet i norske styrerom profesjonaliseres

53 prosent av respondentene ser på cyberangrep som en stor trussel mot virksomhetens fremtidige vekst. Likevel er bare halvparten av styremedlemmene bekymret for cyberangrep. Det viser PwCs styreundersøkelse 2021.

PhD i strategi
Hanna Døhlen Opsahl-Ben Ammar

Manager PwC

Om undersøkelsen

  • PwC gjennomfører årlig en internasjonal styreundersøkelse.*PwC’s 2020 Annual Corporate Directors Survey. PwC Norge har nå gjennomført en tilsvarende undersøkelse tilpasset norske forhold.

  • Styreundersøkelsen 2021 baserer seg på svar fra 95 styremedlemmer, og representerer et stort mangfold av norske virksomheter. 47,4 % av respondentene er kvinner og 52,6 % er menn.

  • Undersøkelsen ble sendt ut via PwCs nettverk i tillegg til at den ble delt på LinkedIn. Datainnsamlingen ble gjennomført i perioden desember 2020 til februar 2021. Svarene er oppsummert i en rapport som er publisert på PwCs hjemmesider.

  • Vi har sammenlignet utvalgte svar med svarene fra PwCs internasjonale styreundersøkelse og PwCs CEO-undersøkelse.

  • Datagrunnlaget i undersøkelsen er respondentenes subjektive vurdering av eget styre.

De siste årene har cybersikkerhet tronet høyere og høyere på agendaen når det gjelder mulige trusler for virksomhetene, og vi husker alle cyberangrepet Norsk Hydro ble utsatt for i 2019. PST har også trukket frem datanettverksangrep som en av hovedtruslene Norge står overfor i tiden fremover.