Logg på for å laste ned PDF

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

I denne spalten gjengis utvalgte spørsmål som er kommet til Revisorforeningens henvendelsessystem. Revisorforeningen har etter beste evne avgitt svar basert på de konkrete saksforholdene, men påtar seg ikke rettslig ansvar for riktigheten, fullstendigheten eller anvendeligheten av de svar som er gjengitt.

Flermånedlig bekreftelse av kontantstøtte

Kategori: Revisjon Korona

Spørsmål: En revisjonsklient har mottatt kompensasjon i kontantstøtteordningen for fire måneder i 2020. Foreløpig er det ikke avgitt noen bekreftelse for noen av månedene. Kan det avgis en felles bekreftelse for de månedene hvor tilskuddet overstiger 15 000 kroner?

Svar: Kravet er at søkere som har fått tildelt ett eller flere månedlige tilskudd over 15 000 kroner, skal legge frem bekreftelse på innholdet i søknaden fra revisor eller autorisert regnskapsfører ved fastsetting av årsregnskapet for 2020.

Skatteetaten krever en separat bekreftelse for hver søknadsmåned. Det vil si at det ikke er anledning til å slå sammen søknader for en felles uttalelse og kontroll. For veiledning til hvilke kontrollhandlinger som skal gjennomføres, se skatteetatens veiledning.