Logg på for å laste ned PDF
Ny revisorlov:

Organisering og drift av et revisjonsforetak

Den nye revisorloven stiller en rekke krav til organisering og kvalitetsstyring i revisjonsforetak. I tillegg vil Finanstilsynets risikostyringsforskrift gjelde for revisjonsforetak. Begge stiller virksomhetskrav hvor styret og daglig leder i revisjonsselskapene har et særlig ansvar. Revisorer som driver i enkeltpersonforetak, må også følge reglene så langt de passer.

Cand.jur
. Espen Knudsen

Fagsjef rammebetingelser i Revisorforeningen

Den nye revisorloven ble endelig vedtatt i Stortinget i november. Vi venter at ny revisorlov settes i kraft fra 1. januar 2021. Ikrafttredelse er antakelig bestemt når dette går i trykken. Følg med på revisorforeningen.no.

Ledelsen må sørge for at det blir gjennomført gode risikovurderinger, iverksette nødvendige tiltak for å håndtere risikoene, at de risikoreduserende tiltakene underlegges forsvarlig intern kontroll og at systemene evalueres jevnlig for å sikre at de fungerer. Det er nødvendig med en klar ansvarsdeling mellom styret og daglig leder og klare ansvarslinjer mellom ledelsen, de oppdragsansvarlige og medarbeiderne.