Logg på for å laste ned PDF

Nytt resultatregnskap

IASB har skiftet fokus fra «getting the numbers right» til «making the numbers understandable». Det har vært lagt ned store ressurser på å etablere robuste retningslinjer for innregning og måling de siste 15–20 årene, noe som har resultert i en rekke nye standarder.

De er nå alle på plass, og neste utfordring er å sørge for bedre kommunikasjon slik at regnskapsbrukerne kan fatte velinformerte beslutninger på grunnlag av den. IASB har derfor nå foreslått et nytt resultatregnskap.

Dr. oecon. og statsautorisert revisor

Steinar S. Kvifte

Partner EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av dr. oecon., statsautorisert revisor og nordisk IFRS-leder Steinar S. Kvifte.

IASB har ferdigstilt alle de store prosjektene, herunder de om finansielle instrumenter (IFRS 9 Finansielle instrumenter), inntektsføringsprosjektet (IFRS 15 Driftsinntekter fra kontrakter med kunder), leieavtaleprosjektet (IFRS 16 Leieavtaler) og sist, forsikringskontraktprosjektet (IFRS 17 Forsikringskontrakter). IFRS 9 og IFRS 15 trådte i kraft i 2018, IFRS 16 trådte i kraft i 2019, mens IFRS 17 trer i kraft i 2021 (ikrafttredelsestidspunkt foreslått utsatt til 2022). Ferdigstillelse av disse har på mange måter representert siste etappe på veien mot «getting the numbers right».