Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Skatterådgiveres opplysningsplikt og taushetsplikt

Revisorforeningen støtter forslaget om å innføre opplysningsplikt for skatterådgivere som utformer, markedsfører, tilrettelegger eller bistår ved gjennomføringen av et skattearrangement med nærmere definerte kjennetegn.

Det foreslås at reglene inntas i skatteforvaltningsloven kapittel 7 som gjelder opplysningsplikt for tredjeparter. I mange tilfeller vil det imidlertid være den skattepliktige selv som har opplysningsplikten f.eks. fordi skatterådgiveren ikke driver virksomhet i Norge eller er unntatt fra opplysningsplikten pga. taushetsplikt. Det bør derfor inntas en tilsvarende regel (henvisning) i kapittel 8 om opplysningsplikt for den skattepliktige. Revisorforeningen mener det også må innføres en klar informasjonsplikt for skatterådgiveren til kunden i slike tilfeller.

Innføring av opplysningsplikt for skatterådgivere bør ikke rokke ved advokatenes hevdvunne sterke taushetsplikt. Revisorforeningen støtter utvalgets forslag om at interne advokater ikke lenger skal være underlagt taushetsplikt.