Logg på for å laste ned PDF

IFRS i 2019-regnskapet

Det er én endring som vil få store konsekvenser for mange 2019-regnskaper, nemlig kravet om balanseføring av innleieavtaler. Mange selskaper har også behov for å videreutvikle informasjonsgivingen rundt finansielle instrumenter og driftsinntekter. Bruken av alternative resultatmål er også fortsatt et område som av mange bør utbedres ytterligere i forbindelse med utarbeidelse av årsrapporten for 2019.

Dr. oecon. og statsautorisert revisor

Steinar S. Kvifte

Partner EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av dr. oecon., statsautorisert revisor og nordisk IFRS-leder Steinar S. Kvifte.

IASB har ferdigstilt alle de store prosjektene, herunder det om finansielle instrumenter (IFRS 9 Finansielle instrumenter), inntektsføringsprosjektet (IFRS 15 Driftsinntekter fra kontrakter med kunder), leieavtaleprosjektet (IFRS 16 Leieavtaler) og sist, forsik­­ringskontraktprosjektet (IFRS 17 Forsikringskontrakter).