Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Statsbudsjett 2020 og MVA

Regjeringen fjerner 350 kroners grensen, og erstatter NRK-lisensen med finansiering over skatteseddelen.

Privat import av varer med lav verdi

Regjeringen foreslår å fjerne avgiftsfritaket ved import av varer med verdi under 350 kroner fra 1. april 2020. Det innføres samtidig en ny forenklet registrerings- og rapporteringsordning for utenlandske selgere eller e-handelsplattformer som selger varer til forbrukere i Norge med verdi inntil kr 3000. Den utenlandske selgeren eller e-handelsplattformen blir ansvarlig for beregning og betaling av merverdiavgiften. Samtidig foreslås det å frita varer som håndteres i ordningen for toll.

For næringsmidler (mat og drikke), alkohol, tobakk og restriksjonsbelagte varer, blir det innført avgifter og toll for varer med verdi under kr 350 allerede fra 1. januar 2020. Slike varer holdes utenfor den forenklede ordningen, slik at ansvaret for beregning og betaling av avgiftene blir lagt til forbrukeren.

NRK-lisensen

Regjeringen foreslår å erstatte NRK lisensen med en finansiering over skatteseddelen. For at NRK fortsatt skal ha rett til fradrag for inngående merverdiavgift, foreslår regjeringen å beregne merverdiavgift på overføringen til NRK.