Logg på for å laste ned PDF

Ofte stilte spørsmål

Om ofte stilte spørsmål

I denne spalten gjengis utvalgte spørsmål som er kommet til Revisorforeningens henvendelsessystem. Revisorforeningen har etter beste evne avgitt svar basert på de konkrete saksforhold, men påtar seg ikke rettslig ansvar for riktigheten, fullstendigheten eller anvendeligheten av de svar som er gjengitt.

Fisjon med sletting av det overdragende selskap

Kategori: Skatt

Spørsmål: Hvordan skal man fylle ut skattepapirene i fisjonsåret for det overdragende selskapet når selskapet slettes ved fisjonen?

Svar: Det følger av forarbeidene til skattereglene for fusjon og fisjon (Ot.prp. nr. 71 (1995–1996) pkt. 2.5.1. at dersom det overdragende selskapet slettes ved fisjonen, må overskudd eller underskudd i det overdragende selskapet frem til fisjonen fordeles mellom de overtakende selskapene. Det leveres ikke egne skattepapirer for det overdragende selskapet.

Skattyterne velger om overskuddet fordeles i samme forhold som aksjekapitalen eller slik at overskuddet blir tilnærmet riktig i forhold til den virksomheten eller del av virksomheten selskapene driver videre. Tilsvarende fordeling gjelder for underskudd.