Logg på for å laste ned PDF

Nye avklaringer fra IFRIC

IASBs tolkningsorgan – IFRIC – har fattet en rekke agendabeslutninger det siste året. I 2018 ble det fattet ti slike beslutninger totalt, og så langt i 2019 er det kommet tolv agendabeslutninger. I det følgende omtales et utvalg av disse. De to første anses som særlig aktuelle for foretak i olje- og gassektoren og kraftbransjen.

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

EY

Master i regnskap og revisjon

Marthe Aasheim Juul

EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av Anne-Cathrine Bernhoft (associate partner i EY) og Marthe Aasheim Juul (manager i EY). Begge jobber i fagavdeling regnskap i EY.

IFRIC gir ut tolkninger til standardene i IFRS-regelverket for å klargjøre den regnskapsmessige behandlingen av konkrete problemstillinger. IFRIC diskuterer i tillegg en rekke problemstillinger som de velger ikke å gå videre med basert på at regnskapsmessig behandling kan utledes fra gjeldende regelverk, for eksempel fra eksisterende standardtekst. Disse diskusjonene publiseres i form av såkalte agendabeslutninger – «Items Not Added to the IFRIC Agenda». Agendabeslutningene er en nyttig kilde for veiledning til hvordan gjeldende regelverk skal forstås, da de inneholder informasjon om diskusjonene som er holdt og begrunnelsen for at IFRIC ikke løfter problemstillingen ytterligere.