Logg på for å laste ned PDF
Business Analytics – del III:

Dataanalyser i revisjon – metodikken

Dataanalyser i revisjon, Audit Data Analytics, handler om å bearbeide informasjon på en slik måte at vi kan finne sammenhenger, mønstre og relasjoner i datamaterialet. Men hvordan kan vi ta dette i bruk i praksis, når bruk av dataanalyser ikke er omtalt i standardverket?

Master i regnskap og revisjon

Dagrun Brox Rayamajhi

BDO

Artikkelserie om Business Analytics

I en artikkelserie vil Henning Torgersen og noen av hans kolleger i BDO skrive om hva Business Analytics er og hva det kan brukes til. Her skrives blant annet om datafangst og datahåndtering i revisjon og om hvordan dataanalyser kan brukes både i revisjon og regnskap.

I de to foregående artiklene i serien har vi sett hvordan vi kan skape verdifull innsikt og forståelse basert på de store mengdene data som genereres i dagens virksomheter, og hvordan vi kan utnytte dette i revisjon. Denne artikkelen fokuserer på hvordan vi i praksis går frem når vi bruker dataanalyser i risikovurderingshandlinger eller til å innhente revisjonsbevis. Metodikken som presenteres baserer seg på AICPA sin veiledning for dataanalyser i revisjon.