Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Ny kommunelov

Den nye kommuneloven ble vedtatt i juni. Vedtaket var i all hovedsak i samsvar med innstillingen på områdene som er relevante for styring, kontroll, regnskap og revisjon. Denne innstillingen ble presentert i artikkel i Revisjon og Regnskap nr. 6. 2016. Kommunal- og moderniseringsdepartementet forventes å sende ut forslag til ny forskrift på høring i løpet av desember 2018.

Stortinget vedtok i forbindelse med vedtaket av kommuneloven å be regjeringen utrede og legge frem forslag om endringer i revisorloven med tanke på å likestille praksis fra kommunal og privat revisjon når det gjelder godkjenning som stats­autorisert og registrert revisor. Det vil i den forbindelse være sentralt å vurdere om det er åpning for dette i EUs revisjonsdirektiv.

Konsekvenser for god kommunal revisjonsskikk

Revisorforeningen og Norges Kommunerevisorforbund (NKRF) starter nå samarbeidet med å tilpasse innholdet i god kommunal revisjonsskikk til den nye loven med forskrifter.

Arbeidet med endringer i god kommunal revisjonsskikk skjer gjennom en revisjonskomité – et samarbeid mellom Revisorforeningen og NKRF. Representantene fra Revisorforeningen er Terje Tvedt (partner i BDO) og Rune Johansen (senior manager i KPMG).