Logg på for å laste ned PDF

IFRS i 2019-regnskapet

For 2019-regnskapet vil implementering av IFRS 16 Leieavtaler representere den viktigste og mest arbeidskrevende endringen for mange norske foretak. Det er imidlertid enkelte andre endringer i IFRS-regelverket som foretakene også må ha kunnskap om. Disse omtales i denne artikkelen.

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker Anne-Cathrine Bernhoft. Hun er Associate Partner og leder for fagavdeling regnskap i EY.

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

EY

I perioder med omfattende og krevende endringer i regelverket, er det ikke unaturlig at fokuset primært rettes mot de mest sentrale endringene i IFRS. IFRS 16 representerer den mest omfattende endringen for 2019-regnskapet. I denne artikkelen omtales en del mindre endringer i IFRS-regelverket som gjelder med virkning for regnskapsår som starter 1. januar 2019 eller senere. IFRS 16 Leieavtaler omtales ikke. Det vises til egne artikler om IFRS 16 i tidligere utgaver av denne spalten og en egen artikkel i denne utgaven av bladet om praktisk implementering av IFRS 16.