Logg på for å laste ned PDF
Ny standard om leieavtaler:

«Valgets kval»

IFRS 16 Leieavtaler trer i kraft 1. januar i 2019. Den vil innebære en betydelig omlegging av gjeldende praksis, og norske og internasjonale selskaper arbeider for tiden med å forberede seg på implementering av den nye standarden. I denne artikkelen oppsummeres både rene prinsippvalg og avtalevalg som må gjøres.

Dr. oecon og statsautorisert revisor

Steinar Sars Kvifte

Partner i EY

Cand. jur og statsautorisert revisor

Pål Løvbræk Larsen

Manager i EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av dr. oecon., stats­autorisert revisor og nordisk IFRS-leder Steinar S. Kvifte og cand. jur. og stats­autorisert revisor Pål Løvbræk Larsen.

I det arbeidet er det veldig sentralt at en etablerer en god forståelse for alle valgmulighetene standarden gir, herunder hvilke konsekvenser de med­fører både i implementeringsåret og senere perioder.