Logg på for å laste ned PDF

IFRS 15 – mer krevende enn antatt?

Fra 1. januar 2018 regulerer IFRS 15 den regnskapsmessige behandlingen av inntekter i IFRS-regnskapene. IASBs tolkningsorgan – IFRS Interpretations Committee (IFRIC i det etterfølgende) – har nylig publisert tre agendabeslutninger om forståelsen av periodiseringsbestemmelsene i IFRS 15. Agendabeslutningene gir en indikasjon på at tolkningen av en rekke bestemmelser i IFRS 15 kan være mer krevende enn først antatt.

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker Anne-Cathrine Bernhoft. Hun er Executive Director og leder for fagavdeling regnskap i EY.

For en del regnskapsprodusenter har overgangen fra IAS 11 og IAS 18 (og tilhørende tolkninger) til IFRS 15, gitt svært begrensede utslag i regnskapet, mens enkelte andre har fått vesentlige effekter. Uavhengig av hvilken konklusjon en kommer til med hensyn til omfanget av overgangseffekter, så kreves det grundige vurderinger av hvordan bestemmelsene i IFRS 15 skal forstås.