Internasjonal skatt og avgift

Sidene er utarbeidet av advokatfullmektig Inger Camilla Gjeruldsen og advokatfullmektig Silje Leksell, begge Deloitte Advokatfirma AS

Foreslår skatt for digital virksomhet i EU

Som et ledd i EU-kommisjonens arbeid mot et mer rettferdig og effektivt skattesystem foreslås en ny skatt som treffer store aktører på det digitale markedet. Skattens formål er å treffe den verdiskapingen som skjer i aktuelle aktørers bedriftsmodeller.

Beskatning foreslås flyttes til det landet hvor brukerne er etablert, i motsetning til hvor den digitale aktøren har sitt hovedkontor.

Inntekter fra annonseplasser og tjenester som gjør digitale markedsplasser tilgjengelig for brukere, som i sin tur benytter markedsplassen for levering av tjenester eller varer til andre brukere, er eksempler på typer inntekter som den nye digitale skatten vil treffe. Tjenester som streaming, online gaming og skytjenester vil for eksempel ikke omfattes av den nye skatten.

Skatten foreslås å ligge på 3 % av brutto­inntekt og blir aktuell om både globalinntekt overstiger €750 millioner og digitale salg i EU overstiger €50 millioner.