Logg på for å laste ned PDF

IFRS 15 – blir regnskapene «bedre»?

De siste tre–fire årene har næringslivet forberedt seg på den nye standarden IFRS 15 om inntektsføring som trådte i kraft 1. januar i år. I første kvartal 2018 er det slutt på ventetiden – IFRS 15 er «live», men blir regnskapene «bedre»?

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av dr. oecon., stats­autorisert revisor og nordisk IFRS-leder Steinar S. Kvifte.

Dr. oecon. og statsautorisert revisor

Steinar S. Kvifte

Partner EY

Standarden ble utgitt i 2014, etter ti års standardsettende arbeid, med både diskusjonsnotat og to høringsutkast som viktige forberedende milepæler. IFRS 15 markerte også det første vellykkede forsøket på full harmonisering av IFRS og US GAAP i og med at ASC 606 som ble utgitt samme året, har samme innhold og tilnærmet identisk ordlyd som IFRS 15.