Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

30 millioner kroner til revisjons-, regnskaps- og finansforskning

Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder (Uia) er til sammen blitt tildelt 30 millioner kroner fra Forskningsrådet for forsk­ning innen revisjon, regnskap og finans.

NHH er blitt tildelt ti millioner kroner til en studie av digitaliseringen i revisjonsbransjen med prosjektet Digitalisation in the audit profession; establishment of Digital Audit Research Project.

NHH-forskere skal følge endringsprosessene som er i gang i revisjonsbransjen for å fremskaffe kunnskap om fordeler og utfordringer ved en digitalisert revisjon og gi råd til bransjen om de digitale endringsprosessene. Professor Aasmund Eilifsen, som er programdirektør for MRR ved Norges Handelshøyskole, er leder for forskningsprosjektet. Eilifsen er også tilknyttet Revisorforeningen.

NHH ble også tildelt ti millioner kroner for forskning innen finans med prosjektet Incentives, access to capital, and innovation.

Handelshøyskolen ved UiA fikk 9,9 millioner kroner til et fireårig forskningsprosjekt om hvordan internasjonale regnskapsregler tas ulikt i bruk i ulike land og hvordan dette påvirker den nasjonale regnskapskvaliteten for ulike typer selskapskategorier. IFRS-­standardene blir sentrale i prosjektet.

Forskningen vil blant annet kunne vise i hvilken grad IFRS når målene om et felles sammenligningsgrunnlag for regnskap, revisjon og verdivurdering av internasjonale selskaper. Den norske revisorforening og revisjonsselskapene PwC og Revisjon Sør skal bidra til at prosjektet blir relevant for regnskap- og revisjonsbransjen selv.