Internasjonal skatt og avgift

Sidene er utarbeidet av advokatfullmektig Inger Camilla Gjeruldsen og advokatfullmektig Silje Leksell, begge Deloitte Advokatfirma AS

Ny forenklet momshåndtering for «call off stock» i Tyskland

En selger som sender varer fra et EU-land til et lager i et annet EU-land, for deretter å la kjøper hente varene på lageret, er registreringspliktig for moms i det EU-landet lageret er plassert. Selger gjør et EU-internt salg, en intra community ­supply, for deretter å gjøre en avgiftspliktig intra community acquisition og et lokalt salg. Sistnevnte transaksjoner må rapporteres i landet til kjøper og krever moms­registrering.

I noen land finnes det forenklingsregler som gjør at transaksjonen anses som én transaksjon fra selger til kjøper. Det er da kjøper som foretar avgiftsrapporteringen, og selger er ikke registreringspliktig.

Etter at den tyske forbundsdomstolen gikk imot Tysklands tidligere håndtering, har den tyske finansministeren nå publisert at det vil bli innført forenklet håndtering. Kriteriene for bruk av forenklingen er at varens kjøper må være identifisert og bestemt når transporten begynner. Det skal i tillegg eksistere en bindende vare­ordre eller bekreftelse på at varene har blitt betalt og kjøperen må ha ubegrenset tilgang til varene.