Logg på for å laste ned PDF
Aktuelt om finansiell rapportering:

IFRS 15 – presentasjon og noter

Den nye inntektsføringsstandarden, IFRS 15 Driftsinntekter fra kontrakter med kunder, trer i kraft om få måneder. Det har lenge vært stort fokus på problemstillinger knyttet til innregning og måling av inntekter ettersom standarden representerer et vesentlig skifte i hvordan man regnskapsfører inntekt. Et annet område som forventes å bli krevende i praksis, er presentasjon og noter.

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

EY

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker Anne-­Cathrine Bernhoft. Hun er Executive Director og leder for fagavdeling regnskap i EY.

Alle IFRS-rapporterende foretak påvirkes av de endrede presentasjons- og notekravene og må følgelig gjøre seg kjent med disse. De nye kravene gjelder fra og med regnskapsåret 2018, og sentrale krav gjelder allerede fra første kvartal 2018.