Logg på for å laste ned PDF

Bedre kommunikasjon av tilleggsopplysninger

IASBs mest omfattende aktive prosjekt for tiden går under betegnelsen «Better Communication» («kommunikasjonsprosjektet»). Temaet for denne artikkelen er IASBs arbeid med utvikling av retningslinjer for tilleggsopplysninger.

Dr. oecon. og statsautorisert revisor

Steinar S. Kvifte

Partner EY

Aktuelt om finansiell rapportering

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering.

En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av dr. oecon., statsautorisert revisor og nordisk IFRS-leder Steinar S. Kvifte.

Det er altså ikke innregning og måling som er i fokus, men regnskapets evne til å formidle den sentrale finansielle informasjonen på en mest mulig formålstjenlig måte. Utvikling av retningslinjer for tilleggsopplysninger er derfor et prioritert område i kommunikasjonsprosjektet.