Logg på for å laste ned PDF
På tide å skrape den rendyrkede timeprismodellen?

Prissetting i digitaliseringstiden

Førsteamanuensis

Levi Gårseth-Nesbakk

Handelshøgskolen Nord universitet

Førsteamanuensis

Bjørn Willy Åmo

Handelshøgskolen Nord universitet

Modernisering og digitalisering i regnskapsførerbransjen gjør at en enkel prismodell som timepris utfordres. Artikkelen ser på muligheter og utfordringer forbundet med alternative prismodeller.

Grunnlaget for artikkelen

Grunnlaget for denne artikkelen er datainnsamling fra to forskningsprosjekter (Gårseth-Nesbakk og Åmo, 2012, 2013) som Gårseth-Nesbakk og Åmo ved Handelshøgskolen Nord universitet gjennomførte i perioden 2011–2013, med finansiering fra Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF). Den første studien var en lønnsomhetsstudie. Den andre studien så nærmere på tilbud og etterspørsel av tjenester i relasjonen mellom SMB-kunder og eksterne regnskapsførere. Datamaterialet i studiene har blitt samlet inn ved hjelp av intervjuer, en spørreskjemaundersøkelse, undersøkelse av regnskapstall og dokumenter, samt seminarer (blant annet organisert som dialogkafé).

Selv om artikkelen ser på prissetting i regnskapsførerbransjen, vil mye av tankegangen og argumentasjonen også kunne gjelde i andre bransjer – som for eksempel revisjonsbransjen.