Logg på for å laste ned PDF

Digger digitaliseringen

Den største utfordringen i bransjen er mangelen på tid, sier Revisorforeningens styreleder Trond-Morten Lindberg. Selv skulle han gjerne hatt mulighet til å revidere i realtid. Imidlertid handler digitalisering om mye mer enn kun teknologianvendelse og automatisering. – Holdninger og vilje til å investere i ny teknologi og folk med riktig bakgrunn er minst like viktig.

Redaktør

Alf Asklund

Digitalisering krever også vilje til å investere i ny teknologi og folk med riktig bakgrunn, sier Trond-Morten Lindberg (Foto: Mick Tully).

Start i det små

Digitalisering er blitt et moteord som brukes på «alt». Hva betyr digitalisering for deg?

– Vi må starte i det små når vi snakker om digitalisering, sier Lindberg. Det kan dreie seg om noe så konkret som å drive mer kostnadseffektivt ved å digitalisere enkeltprosesser eller hvordan man kan bruke selskapets hjemmeside på en bedre måte, sier han.

I et videre perspektiv er spørsmålet hvordan digitalisering kan brukes for å forenkle interne arbeidsprosesser, hvordan digitalisering endrer tjenestene som leveres, og hvordan man kommuniserer med kundene. Det har igjen betydning for hvilke folk som bør rekrutteres og hvordan disse skal læres opp. – Det er viktig for hver enkelt å ta stilling til hva digitalisering betyr for egne arbeidsoppgaver og egen stilling. For virksomheten er det helt nødvendig å lage en plan for digitaliseringen.