Logg på for å laste ned PDF

Midlertidig ansettelse – på hvilket grunnlag og hvor lenge?

Om Spør advokaten

Jane Wesenberg er advokat og partner i EY Law. Hun arbeider særlig med arbeidsrett, personvern, petroleumsrett, forvaltningsrett og offentlige anskaffelser. EY Law tilbyr tjenester innen et bredt spekter av forretningsjus, og i denne spalten vil Jane svare på spørsmål knyttet til hele EY Laws fagområde. Har du spørsmål som også kan være av interesse for Revisjon og regnskaps lesere, kan disse sendes: jane.wesenberg@no.ey.com. I utgangspunktet vil kun spørsmål som kommer på trykk bli besvart.

Advokat

Jane Wesenberg

Partner EY Law

I 2015 ble reglene om midlertidig ansettelse i arbeidsmiljøloven endret ved at det ble mulig å ansette midlertidig på «generelt grunnlag». I hvilken utstrekning er det adgang til midlertidig ansettelse?

Hovedregelen i norsk rett er at arbeidstakere skal ansettes fast. Adgangen til å inngå avtale om midlertidig ansettelse har tradisjonelt vært begrenset til noen få nærmere bestemte tilfeller. Forskjellen mellom fast ansettelse og midlertidig ansettelse, er at et midlertidig ansettelsesforhold opphører når det avtalte tidsrommet utløper, eller når det bestemte arbeidet er avsluttet. Ved fast ansettelse løper arbeidsforholdet inntil videre og kan ikke sies opp av arbeidsgiver uten at det er saklig grunn for oppsigelse.