Internasjonal skatt og avgift

Sidene er utarbeidet av advokatfullmektig Inger Camilla Gjeruldsen og senioradvokat Morten Rivelsrud, begge Deloitte Advokatfirma AS

Ekstraordinært fradrag for FoU-kostnader i Kina

Det kinesiske Finansdepartementet publiserte 2. november nye regler som kan gi ekstraordinært fradrag for forsknings- og utviklingskostnader (FoU) for kinesiske selskaper.

Reglene innebærer at kvalifiserte selskaper gis et ekstra fradrag tilsvarende 50 % av sine FoU-kostnader. Dersom FoU-aktivitetene resulterer i en immateriell eiendel, gis en tilsvarende økning av aktiverte kostnader, slik at den immaterielle eiendelen avskrives basert på 150 % av FoU-kostnadene.

Det ekstraordinære fradraget er begrenset til visse kostnadstyper og industrier. ­Kostnadsarter som det gis ekstraordinært fradrag for, inkluderer lønnskostnader og materialkostnader som er direkte tilknyttet FoU-aktiviteter, avskrivninger og ned­skrivninger av eiendeler som benyttes i FoU-aktivitetene, inkludert programvare og patenter, samt andre direkte kostnader. Det gis ikke ekstraordinært fradrag for kostnader tilknyttet rutinemessige opp­dateringer av produkter, teknisk support, og markedsundersøkelser. Blant industriene som ikke har adgang til å få ekstraordinært fradrag, er tobakksindustrien, produksjon, detaljsalg, eiendom, leasing og kommersielle tjenester.

Endringene vil tre i kraft fra 1. januar 2016.