Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Forenklingskonferansen – oppleves ikke som enklere for SMB

Forenklingskonferansen ble i midten av september avholdt for andre gang i regi av Revisorforeningen, Regnskap Norge og NHO. Her ble det igjen lovet at forvaltningen skal moderniseres og effektiviseres, men til tross for allerede gjennomførte forenklinger og store beregnede besparelser opplever ikke små og mellomstore bedrifter at det er blitt enklere å drive virksomhet i Norge. Det viser en undersøkelse fra Opinion som ble presentert på konferansen.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner lovet imidlertid at Regjeringen skulle fortsette arbeidet med å identifisere og fjerne tidstyver, regelverk, krav og rutiner som ikke lenger har en fornuftig begrunnelse og som stjeler tid fra med­arbeiderne i stat, kommune og i næringslivet. – Tidstyvarbeidet i offentlig sektor er ikke et tidsavgrenset prosjekt, det er en arbeidsform, sa han blant annet.

Statssekretær Lars Jacob Hiim i næringsdepartementet understreket at Regjeringens forenklingsarbeid er i rute. – Målet er fortsatt å oppnå besparelser på 15 milliarder for norsk næringsliv, sa Hiim.

Nestleder i Revisorforeningens styre, adm. direktør Trond-Morten Lindberg i BDO, avrundet konferansen med et skråblikk på temaet forenkling og hadde blant annet en klar melding i forhold til det nyopprettede regelrådet. – Regelrådet må gis et mandat som gir det makt til å sette en stopper for nye krav, lover og regler som ikke holder mål, sa han.

DISKUTERTE FORENKLINGER: (Fra venstre foran) Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund og skattedirektør Hans Christian Holte (Foto: Bjørnar Eidsmo, NHO).