Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Mer relevant med ny revisjonsberetning

Revisorforeningen har sendt på høring forslag til ny norsk revisjonsberetning og norsk oversettelse av nye og endrede internasjonale standarder om revisjonsberetningen. Høringsfristen er 15. september.

Bedre kommunikasjon med brukerne av selskapenes finansielle rapportering, økt åpenhet og vesentlig forbedring av struktur og lesbarhet; det er stikkord som beskriver forslaget til nya revisjonsberetning.

Omfattende endringer

Den største endringen vil være for børsnoterte selskaper. Revisor skal i revisjonsberetningen for slike selskaper redegjøre for de forholdene som har hatt størst betydning ved revisjonen av selskapet. Kommunikasjonen av sentrale forhold ved revisjonen vil hjelpe brukerne av regnskapet å forstå bedre selskapets virksomhet og poster i regnskapet der ledelsen har utvist betydelig skjønn.

Bedre struktur og lettere språk

Oppbyggingen av beretningen endres. Konklusjonen kommer nå innledningsvis. Beskrivelser blir kortere og det skal benyttes et lettere, mer forståelig språk.

– Dette gjør vi for at revisjonsberetningen skal bli vesentlig mer relevant for brukerne av selskapets finansielle rapportering. Det handler om å tydeliggjøre verdien av det vi leverer. Vi skal enkelt sagt sette dem bedre i stand til å forstå grunnlaget for revisors konklusjon, sier Hanstad.

Kom med innspill

Revisorforeningen ønsker innspill og synspunkter fra deg på forslaget. Høringsdokumentene finner du på revisorforeningen.no.