Logg på for å laste ned PDF

Medlemssider

Kommunikasjonssjef

Stephen Bråthen

Den norske Revisorforening

Norske revisjonskunder:

«Revisor er vår viktigste rådgiver»

Analyseselskapet Aalund har bedt den øverst plasserte økonomiske beslutnings­taker i 500 norske virksomheter om å utpeke virksomhetens viktigste rådgiver. Undersøkelsen er fra mars 2015.

Hele 58 % av virksomhetene peker på revisor som viktigst, mens advokaten kun nevnes av cirka 15 %. Enkelte virksom­heter utpeker banken eller styret som ­viktigst.

Det er spesielt de små og mellomstore virksomhetene med en omsetning på NOK 15–850 mill. som gir revisor en klar førerposisjon, men også blant landets største virksomheter får revisor størst tillit, selv om meningene her er litt mer delte. 51 % av de største selskapene peker ut revisor som den viktigste rådgiveren, mens advokaten regnes som den viktigste rådgiveren hos 33 %, og har dermed en sterkere posisjon hos de store enn blant de små og mellomstore virksomhetene.

«Bruk revisor som rådgiver og få mer utbytte av samarbeidet»

Aalund har også spurt virksomhetene om hvordan de får optimalt utbytte av samarbeidet med revisjonsfirmaet. De små og mellomstore virksomhetene nevner spesielt to områder:

Det pekes først og fremst på at revisor skal brukes som sparringspartner om forretningsmessige forhold og ikke bare som leverandør av revisjonsytelser. Utover dette bør man søke et tett samarbeid med god dialog, slik at revisor oppnår en dyp forståelse for virksomhetens situasjon. Det sikrer relevant og verdifull rådgivning.