Internasjonal skatt og avgift

Sidene er utarbeidet av advokatfullmektig Inger Camilla Gjeruldsen og advokat Morten Rivelsrud, begge Deloitte Advokatfirma AS

Land-for-land-rapportering implementeres

OECD offentliggjorde i februar nærmere veiledning om implementeringen av ny standard for internprisingsdokumentasjon og land-for-land (LFL)-rapportering.

Ifølge veiledningen vil LFL-rapporteringen pålegges konsern som har konsolidert omsetning som overstiger 750 millioner euro. OECD anslår at dette terskelbeløpet ekskluderer mellom 85 og 90 % av flernasjonale konsern fra rapporteringsforpliktelsen, men anslår samtidig at de gjenværende konsernene som må gjennomføre rapporteringen, kontrollerer ca. 90 % av den samlede omsetningen i flernasjonale konsern. Det er lagt opp til at terskel­beløpene vil vurderes og eventuelt revideres i 2020.

LFL-rapportering vil bli innført for regnskapsår som starter 1. januar 2016 eller senere dato samme år. Konsernets konsoliderte regnskapsår skal legges til grunn ved denne vurderingen, og ikke den enkelte enhetens regnskapsår. Frist for innlevering av LFL-rapporten blir ett år etter avslutningen av regnskapsåret den relaterer seg til. Første frist for innsendelse av LFL-­rapporter blir derfor 31. desember 2017.