Logg på for å laste ned PDF
Aktuelt om finansiell rapportering:

Hva skjer med god regnskapsskikk?

Det har i mange år vært relativt få endringer i god regnskapsskikk, men dette er i ferd med å endres. Finansdepartementet har satt ned et regnskapslovutvalg som har fått et bredt mandat og som skal se på modernisering og forenkling av regnskapsloven, mens Regnskapsstiftelsen har foreslått en ny regnskapsstandard basert på IFRS for SMEs.

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering. En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten.

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

EY

Statsautorisert revisor

Nina Servold Oppi

EY

Norsk RegnskapsStiftelse sendte forslaget om ny norsk regnskapsstandard for øvrige foretak ut på høring i april i år. Den nye norske regnskapsstandarden er foreslått å erstatte alle gjeldene regnskapsstandarder for øvrige foretak, og er basert på IFRS for Small and Medium-sized Entities (IFRS for SMEs). Det er foretatt tilpasninger til norsk regnskaps- og aksjelovgivning der det er nødvending, samt foretatt ønskede tilpasninger til dagens god regnskapsskikk. Høringsfristen gikk ut 31. oktober. Det er mottatt 74 høringssvar, hvorav 46 er fra ideelle organisasjoner som primært har merknader til regnskapsføring av pensjon. Vi har sett nærmere på høringssvarene.