Logg på for å laste ned PDF
ISAE 3410:

Attestasjonsoppdrag av klimagassrapporter

Revisjonskomiteen vedtok i sommer ISAE 3410 «Attestasjonsuttalelser om klimagassrapporter». Standarden gjelder for alle attestasjonsuttalelser om klimagassrapporter som dekker perioder som avsluttes 30.09.2014 eller senere.

Statsautorisert revisor

Ruben Bjerketveit

Den norske Revisorforening

Klimagassrapport

En klimagassrapport viser kort og godt enhetens klimagassutslipp over en gitt periode. Den inneholder ofte i tillegg sammenlignbar informasjon, forklarende noter og et sammendrag av viktige kvantifiserings- og rapporteringsprinsipper for rapporten. En klimagassrapport kan for eksempel være en del av en enhets årsrapport eller inngå i annen informasjon/rapportering fra enheten. Hvis oppdraget ikke omfatter hele klimagassrapporten, skal begrepet «klimagassrapport» forstås som den delen av rapporten som omfattes av oppdraget.

Enhver virksomhet har prosesser, produkter eller tjenester som fører til klimagassutslipp enten direkte eller indirekte. En klima­gassrapport er en kvantifisert rapport som viser utslipp av klimagass i en gitt periode. Selskapene kan ønske å få slike rapporter bekreftet, for eksempel av revisor ved bruk av ISAE 3410.