Logg på for å laste ned PDF
Aktuelt om finansiell rapportering:

Delårsrapportering under IFRS

Delårsrapportene er en av flere viktige informasjonskilder for investorer og andre regnskapsbrukere. Spørsmål om innhold og presentasjon av delårsrapporter avlagt etter IFRS er følgelig stadig aktuelt og har vært drøftet av IASB og IFRS-IC flere ganger de siste årene.

Dr. Oecon og statsautorisert revisor

Steinar S. Kvifte

Partner EY

Statsautorisert revisor

Anne-Cathrine Bernhoft

Senior manager EY

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale spørsmål om finansiell rapportering. Det vil kunne være nye standarder eller tolkninger fra IASB eller NRS, men også relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, eller kommentarer til andre relevante utviklingstrekk med betydning for norske foretaks finansielle rapportering.

En regnskapsfaglig spesialistgruppe i EY er forfattere av spalten. Dette nummerets spalte er forfattet av Steinar Sars Kvifte og Anne-Cathrine Bernhoft. Kvifte er dr. oecon og statsautorisert revisor og er leder for EYs nordiske IFRS Desk og partner i EY Global IFRS i London. Bernhoft er statsautorisert revisor, MSc in Business/siviløkonom og autorisert finansanalytiker, og arbeider som senior manager ved EYs nordiske IFRS Desk.

Utgangspunktet i IFRS er at den periodiske regnskapsrapporteringen skjer på årsbasis. IFRS regulerer ikke hyppigheten eller periodelengden utover dette, men i IAS 34 Delårsrapportering oppfordrer IASB til hyppigere enn årlig rapportering. Det er ingen krav i IFRS om at delårsregnskapet skal være i samsvar med IFRS, men dersom delårsregnskapet angis å være i samsvar med IFRS, skal IAS 34 anvendes.