Logg på for å laste ned PDF

DnR-konferansen 2013

DnR-konferansen – som har overtatt etter Geilokonferansen – ble avholdt på Gardermoen 27. – 28. august på Clarion Hotel Oslo Airport. I løpet av to dager fikk 532 deltagere 14 timer med godkjent etterutdanning, god anledning til å vise sine kreative evner og en begivenhetsrik kveld med Jo Nesbø og bandet Polyester.

Redaktør

Alf Asklund

Den norske Revisorforening

KUNST: Innleide kunstnere hadde fått i oppdrag å hente frem det kreative hos revisorene.

BRANSJEGLIDNING: Et panel bestående av direktør Anne Merethe Bellamy fra Finanstilsynet, styreleder Ingebret G. Hisdal i Revisorforeningen og adm. direktør Sandra Riise i NARF, ble utfordret om marked, bransjeglidning, outsourcing og regulering av adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen. Hva har revisorenes inntogsmarsj betydd for regnskapsbransjen, og hva betyr regnskapsførernes økte ambisjonsnivå innen rådgivning og rapportering for fremtidig regulering av bransjen? Bør revisjons- og regnskapslovgivningen behandles i ett og samme lovutvalg? Problemstillingene som ble berørt i debatten, var mange. Overlappende oppgaver og utfordringer mellom revisorer og regnskapsførere var blant disse. Det er flere fellestrekk enn ulikheter, sa Sandra Riise i NARF, som ikke utelukket at økt samarbeid på serviceområdet vil være veien å gå for de to foreningene i fremtiden.

VIDAR SOM BLE REVISOR: Historier om barne- og ungdomsopplevelser fra Molde og ikke minst barndomsvennen Vidar som ble revisor, gikk rett hjem. Sjelden – om noen gang – har det vært slik stemning på en festmiddag i Revisorforeningen. Fantastisk!

I DE SMÅ TIMER: Kvelden ble avrundet med bandet Polyester. Fest- og danseglade deltakere fylte raskt dansegulvet.

PLENUM: Forenklinger – status og veien videre – var tema da statssekretær Jeanett Iren Moen fra Nærings- og handelsdepartementet gikk på talerstolen som første innleder i plenum. Hun sa blant annet at for hver krone som kuttes i administrative byrder, får man 1 krone og 40 øre tilbake i effekt på verdiskapningen. Det viser erfaringstall fra Danmark.

RUMBA MED GUNN: Jo Nesbø var kveldens toastmaster og sammen med kompisen Lars fra Molde, spilte de opp med Di Derre-klassikeren Rumba med Gunn. Rumba med Gunn er historien om da Jo Nesbø som sjenert tiåring ble truet på danseskole av mor og ble tvunget til rumba med Gunn (som var kretsmester i alt som er tungt og kan kastes langt).

HUMØRFYLT REFLEKSJON: TV-pastor Egil Svartdahl avsluttet formiddagsseansen med humørfylt refleksjon rundt temaet etikk. Fra pliktetikk via konsekvensetikk til dydsetikk tok han oss gjennom både dødssynder og dyder. God stemning og mye latter tydet på at han traff litt hos oss alle.

KREATIVE REVISORER: Om ikke kreativiteten alltid får fullt utløp i det daglige arbeidet, fikk den det til fulle under ettermiddagens mingletreff. I strålende solskinn, inndelt i lag og utstyrt med pensler og akrylmaling, gikk kursdeltakere, utstillere og gjester i gang med å male tolkninger av romanhelten Harry Hole. Mer enn hundre lerreter på staffeli var plassert på plenen utenfor hotellet, og innsatsen var upåklagelig. De tre beste bildene ble etterpå kåret av en jury og deretter, på kvelden under festmiddagen, auksjonert ut til inntekt for Frelsesarmeen.