Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Minneord – Holm Birger Bratt

Siviløkonom, registrert revisor Holm Birger Bratt, som i mange år praktiserte som revisor i Steinkjer, døde 4. juni 2013. Holm Birger Bratt ble 78 år gammel.

Han var et meget aktivt medlem i Revisorforeningen og var i perioden 1980–1983 styreformann i Norges Registrerte Revisorers Forening (NRRF) som senere fusjonerte til Den norske Revisorforening (DnR). Han hadde da vært styremedlem og viseformann i fire år. I hans tid som styreformann skjedde det en rivende utvikling i NRRF. Etterutdanning var satt høyt på dagsorden og en ny generasjon forventet en langt større innsats fra foreningen når det gjaldt etterutdanning og faglig informasjon. Det som senere ble landets største revisorkonferanse (Geilo-konferansen) ble etablert med 700 deltakere på det meste. Foreningen fikk også midler til å kjøpe sitt eget hus i Bratts periode som styreformann.

Blant mange øvrige verv var Holm Birger Bratt leder i revisjons- og regnskapsutvalget i NRRF 1985–1987, han representerte i flere år NRRF i Normkomiteen som utviklet den rettslige standarden god revisjonsskikk, og var medlem i DnRs appellutvalg. Holm Birger var en av deltakerne på stiftelsesmøtet i lokalforeningen i Nord-Trøndelag i 1985 og var meget aktiv også i lokalforeningen. Han deltok også i den nordiske foreningen for revisorer. Bratt var innehaver av NRRFs ærespris «Tistelen».

Holm Birger Bratt var en sporty mann med mange interesser utenom revisorfaget og satte sitt positive preg også på de sosiale deler av sitt profesjonelle liv. Han hadde fransk som ett av sine valgfag på Norges Handelshøyskole og konverserte elegant. Han akkompagnerte på pianoet i festlige lag ved møter rundt i landet. Mange møter ble ekstra hyggelige der han var med.

Vi minnes Holm Birger Bratt i takknemlighet.

Ingebret G. Hisdal

Styreleder i Revisorforeningen