Logg på for å laste ned PDF
Aktuelt om internasjonale regnskapsstandarder:

De årlige forbedringsprosjektene

Statsautorisert revisor/Cand.merc

Torkild Haugnes

Senior Manager og leder fag­avdeling regnskap i Ernst & Young

Statsautorisert revisor

Erik Mamelund

Partner og fagdirektør regnskap i Ernst & Young

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale IFRS-saker. Dette vil kunne være nye standarder og tolkninger, men også hørings­utkast, diskusjonsnotater og relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, som for eksempel Finansdepartementet, Finanstilsynet og andre standardsettere enn IASB/IFRIC, som for eksempel Norsk RegnskapsStiftelse (NRS)

IASB har i mai publisert ett høringsutkast til forbedringsprosjekt og ett endelig forbedringsprosjekt. Forbedringsprosjektene inneholder mindre endringer som klargjør forståelsen av paragrafer i de ulike standardene. Både de vedtatte og foreslåtte endringene, vil etter vår oppfatning bidra til klarere forståelse av de relevante bestemmelsene i de ulike standardene.

Formålet med IASBs årlige forbedringsprosesser, er å forbedre kvaliteten på standardene gjennom ytterligere veiledning, klargjøring av språk, eller korrigering av utilsiktede konsekvenser eller konflikter i standardene. Slike endringer gjøres gjennom de årlige forbedringsprosjektene når de anses ikke-presserende, men nødvendige.