Logg på for å laste ned PDF

Revisorforeningens konferanse om integrert rapportering

19. april avholdt Revisorforeningen konferansen «Integrert rapportering – fremtidens investorinformasjon?» på Hotel Continental i Oslo. Konferansen, den første i Norge om integrert rapportering, samlet nær 100 deltakere fra næringslivet, myndigheter, organisasjoner og revisorbransjen.

Cand. jur.

Espen Knudsen

Fagsjef rammebetingelser Den norske Revisorforening

I denne spalten vil jeg kommentere aktuelle temaer relatert til rapportering av bedriftenes samfunnsansvar. Samfunnsansvarsrapporter har mange navn, blant annet bærekraftsrapport, miljørapport og CSR-rapport, og de kan dekke ulike formål. Vi snakker om integrert rapportering når informasjon om miljøpåvirkning, sosiale forhold og foretaksstyring gis sammen med finansiell informasjon.

Etterspør bedre samlet rapportering

Investorer og andre aktører i kapitalmarkedet etterspør i stadig større grad bedre samlet rapportering av vesentlige forhold som har betydning for foretakenes verdiskaping på kort og lang sikt. Deltakerne fikk høre foredrag som ga innsikt i den mest aktuelle tenkningen for hvordan foretakene i sin rapportering kan trekke ut og presentere mest mulig relevant finansiell og ikke-finansiell informasjon på en oversiktlig og pålitelig måte.

HVORFOR? Paul Druckman, CEO i International Integrated Reporting Council (IIRC), fortalte om hvorfor det er nødvendig med integrert rapportering, hva den innebærer og hva som må til for at den skal lykkes.