Logg på for å laste ned PDF

Aktuelt

Lanserte verdivurderingsbok

Partner Bjarne Møller (til venstre) og senior manager Yngve Kaldestad, begge fra Ernst & Young.

Boken «Verdivurdering», nylig utgitt av Den norske Revisorforening, ble lansert på et seminar om verdivurdering i regi av Ernst & Young. Boken er skrevet av Senior manager Yngve Kaldestad og partner Bjarne Møller, begge fra Ernst & Young.

På seminaret ble det diskutert sentrale problemstillinger knyttet til kontantstrømestimering for verdsettelsesformål, bruken av budsjetter og forretningsplaner, estimatusikkerhet og markedsvolatilitet. Professor Victor D. Norman fra NHH holdt et tankevekkende og interessant foredrag om hva som er predikerbart, mens Erik Mamelund snakket om et tema som er lite omhandlet i litteraturen – bruken av scenario-analyser.

Forfatterne presenterte boken, som gjennomgår sentrale teoretiske problemstillinger og gir en praktisk veiledning i å verdivurdere selskaper og eiendeler. Den gir en helhetlig fremstilling av de ulike problemstillingene en står overfor, og er tilpasset norske forhold.

Boken omhandler både verdsettelser for transaksjonsformål og de særskilte krav som stilles til verdsettelser for regnskapsmessige, skattemessige og selskapsrettslige formål. Boken går derfor også inn på verdsettelse av materielle og immaterielle eiendeler, herunder hvordan man kan fordele selskapsverdien på poster innenfor og utenfor balansen.

Verdsettelse har fått mye større fokus de senere år med finanskriser, bruk av virkelig verdi og nedskrivning på regnskapsposter. Verdsettelse har nå også fått en sentral plass i revisorstudiene. Boken dekker de behov som revisorer og andre regnskapsbrukere har.