Logg på for å laste ned PDF
Revidert høringsutkast til ny standard for inntektsføring:

Utvannet balanseorientert prinsipp

Statsautorisert revisor/Cand.merc

Torkild Haugnes

Senior Manager og leder fagavdeling regnskap i Ernst & Young

Statsautorisert revisor

Erik Mamelund

Partner og fagdirektør regnskap i Ernst & Young

Formålet med denne spalten er å gi løpende oppdatering på aktuelle og sentrale IFRS-saker. Dette vil kunne være nye standarder og tolkninger, men også høringsutkast, diskusjonsnotater og relevante uttalelser gitt av regulerende myndigheter, som for eksempel Finansdepartementet, Finanstilsynet og andre standardsettere enn IASB/IFRIC, som for eksempel Norsk RegnskapsStiftelse (NRS)

De vesentligste endringene i det reviderte høringsutkastet til inntektsføring, ED Revenue from Contracts with Customers, gjelder periodisering av inntekt (steg 5). Disse har gitt et meget utvannet balanseorientert prinsipp.

IASB og FASB (styrene i fortsettelsen) etablerte et fellesprosjekt i 2002 for å håndtere konfliktene mellom de to regnskapsspråkene. Først i 2008 kom de ut med et diskusjonsnotat som i grove trekk viste oss innholdet i en ny standard. I 2010 kom første høringsutkast og nå høsten 2011 kom styrene ut med et revidert høringsutkast. Et høringsutkast som er kraftig modifisert i forhold til utgangspunktet fra 2008.