Logg på for å laste ned PDF
Del II:

Skattebehandlingen i 2009 og 2010

Artikkelen tar for seg utvalgte saker og problemstillinger fra skatte- og avgiftsbehandlingen i Skatt øst i 2009/2010. Del I og denne del II av artikkelen tar for seg vedtak fra skattekontoret.

Hun er DH-kandidat 1989, har juridikum fra 1994, var juridisk rådgiver v/Oslo likningskontor fra 1995-98, seniorrådgiver i Skattedirektoratet 1999-2000, underdirektør v/Oslo likningskontor fra 1.6.00 og seksjonssjef i Skatt Øst fra 1.1.08.

Seksjonssjef

Monica Sivertsen

Skatt øst

Skatt øst omfatter fylkene Hedmark, Oppland, Østfold, Akershus og Oslo. Alle lignings-, fylkesskatte- og skattefogdkontor i de nevnte fylkene er nå slått sammen. Skatt øst har sitt hovedkontor i Oslo, men er lokalisert i alle de nevnte fylkene. De enkelte kontorstedene er nå spesialisert slik at man ikke lengre vil finne alle funksjoner på alle kontorstedene. Det er vedtatt endringer i bestemmelsene om tilleggsskatt. Jeg har derfor valgt å omtale erfaringer knyttet til de nye tilleggsskattebestemmelsene i et eget avsnitt. For å unngå dobbeltbehandling vil det derfor under de enkelte sakene kun fremgå hvorvidt det ble ilagt tilleggsskatt og med hvilken sats, mens selve redegjørelsen kommer under et senere punkt.