Logg på for å laste ned PDF
Del I:

Skattebehandlingen i 2008 og 2009

Hun er DH-kandidat 1989 og har juridikum fra 1994. Hun var juridisk rådgiver ved Oslo likningskontor i perioden 1995-1998, seniorrådgiver Skattedirektoratet 1999-2000, underdirektør ved Oslo likningskontor fra 1.6.2000 og seksjonssjef i Skatt Øst fra 1.1.08.

Seksjonssjef

Monica Sivertsen

Skatt øst

Artikkelen tar for seg utvalgte saker og problemstillinger fra skatte- og avgiftsbehandlingen i Skatt øst i 2008/2009. Denne delen av artikkelen tar for seg forhåndsuttalelser.

Skatt øst omfatter fylkene Hedmark, Oppland, Østfold, Akershus og Oslo. Alle lignings-, fylkesskatte- og skattefogdkontor i de nevnte fylkene er nå slått sammen. Skatt øst har sitt hovedkontor i Oslo, men er lokalisert i alle de nevnte fylkene. De enkelte kontorstedene er nå mer spesialisert slik at man ikke lenger vil finne alle funksjoner på alle kontorstedene. I forbindelse med reorganiseringen av skatteetaten ble det også etablert et landsdekkende kompetansesenter for skattespørsmål knyttet til jord og skogbruk. Kompetansesenteret er plassert på Hamar og er organisatorisk lagt til Skatt øst. Enheten skal være skatteetatens interne kompetanseenhet som skal bidra til å løse konkrete saker, men også være aktiv i forhold til regelverksutvikling, ajourføring av oppslagsverk, gi ekstern veiledning i forhåndsuttalelser samt å foreslå og delta i kontrollinnsatsen i bransjen. Enheten skal også bidra til likebehandling på fagområdet. Landbruksnæringen er en betydelig aktør i norsk næringsliv og har på landsbasis registrert 50-60 000 enheter. Det er stor aktivitet knyttet til skatte- og avgiftsproblematikk i bransjen. I årets artikkel har vi derfor tatt med noen av de forhåndsuttalelsene som er avgitt på dette området.