Logg på for å laste ned PDF

Armlengdeleie for driftsmidler

Artikkelen omhandler armlengdeleie for driftsmidler. Spesielt gjennomgås anvendelsen av «Zero Net Present Value» (ZNPV)-tilnærmingen som et alternativ til de konvensjonelle metodene.

Senior Tax Manager

Frank Lange

Han har en intern skatterevisorutdanning fra de danske skattemyndighetene og er registrert revisor i Danmark. De seneste årene har han i Norge jobbet med internprising i Skattedirektoratet og Deloittes internprisingsgruppe.

Han er siviløkonom og Master of Science in Financial Economics fra Handelshøyskolen BI, og er senior konsulent i internprisingsgruppen i Deloitte Advokatfirma DA.

Senior Consultant

Amrit Paul Singh

Deloitte Advokatfirma DA

Internprising ved leie av driftsmidler i konsernforhold har de senere årene gitt anledning til drøftelser i norsk skattelitteratur, spesielt bareboatleie for rigger. Artikkelen beskriver anvendelse ut over av de konvensjonelle metodene, en tilnærming som etter vår oppfatning kun i begrenset omfang har vært drøftet tidligere i forbindelse med internprising i Norge, Zero Net Present Value-tilnærmingen, som bygger på nåverdimetoden. Selv om artikkelen hovedsakelig drøfter hvordan evaluering av internprisingen for utleie av driftsmidler kan foretas, vil ZNPV også kunne anvendes til fastsettelse av leien. Tilnærmingen tar utgangspunkt i at investor krever en risikojustert avkastning på sin kapital, dvs. en avkastning som tar hensyn til risikoen for investeringen.